Cheesecake med passion
Ingredienser:
Kexlager:
10 degistive kex (elller mer om man vill ha mer kex lager)
50g smör
Fyllning:
400g philadelphia ost
1 1/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
rivet skal från 1 tvättad citron
2 ägg
Gelé:
5 gelatinblad
2 passinosfrukter
1.5 dl apelsinjuice
3/4 dl flosocker
saften av ½ citron
Gör så här:
1) Sätt ungen på 150º
2) Krossa kexekn och smält smöret, blanda. (Om du tagit mer kex, kolla så det inte blir för tort. Om det är det lägg till mer smör)
3) Fördela kexblandningen i en form med löstagbar botten och grädda mitt i ugnen 13-15 minuter. Låt botten svalna i formen.
4) Blanda philadelphian mjuk och tillsätt socker, vaniljsocker och citron, rör om.
5) Blanda ner äggen ett 5 taget
6) Häll smeten i formen. Grädda i ugnen 40-50 min.
7) Lägg gelatinbalden i kallt vatten ca 5min (vi skippade bladen och det gick bra utan, men då blev det ganska rinnitg ch gelatin balden gör så att det bli fastare)
8) Blanda frukten innehåll, juicen, sockret och citron saften. Smält gekatinbalden och vispa ner i blandninegn.
9) Bred gelen över kakan och ställ den i kylen innan servering! (kakan blir ännu godare dagen efter)
Hoppas det smakar! ;)
Kommentarer
Postat av: angelika
Åååh måste prova baka den! =)
Postat av: Marina
Gott det ser ut :P
Har du ny kamera eller? :) För har märkt att du skrivit Nikon D3100 under vissa bilder, eller är det någon annans kamera..?
Trackback