Budapestrulle
Ingredienser:
4 äggvitor
2 dl socker
50g marsanpulver
kanel
3 dl vispgrädde
1 burk persikohalvor (450g)
Gör så här:
1) Sätt ugnen på 175°
2) Vispa vitorna. Häll i sockret lite i taget. Vispa tills det blir hårt. (så man kan vända upp och ner, nästan)
3) Blanda ner marsanpulvret.
4) Bred ut smeten på en bakplåtspapper täckt plåt. Strö över lite kanel.
5) Grädda i ugnen i ca 15 min. Låt svalna.
6) Vispa grädde skär persikohalvorna i skivor.
7) Vänd marängen på ett annat bakplåts papper och bred över grädde och persikoskivor. Spara lite av båda till garnering. Rulla ihop och ställ in i kylskåpet.
8) Innan servering, lägg resternade grädde och skivor på toppen.
NJUT!
Kommentarer
Trackback